A korábban a Ferencvárosban és a Diósgyőri VTK-ban is megfordult Busai Attila szeptember elején lett az NB II-es Nyíregyháza játékosa, de 31 éves középpályás végül csak hat NB II-es bajnokin és két kupamérkőzésen kapott lehetőséget, majd decemberben eldőlt, hogy nem hosszabbítanak szerződést a felek.

Bár Busainak itthonról is voltak ajánlatai a télen, a csakfoci.hu információi szerint az egykori U19-es Eb-bronzérmes középpályás nem marad Magyarországon, hanem pályafutása során másodszor – 2010 és 2012 között a svájci FC Wil játékosa volt – légiósnak áll és Indiában folytatja karrierjét. Új csapata a Neroca FC lesz, amely jelenleg a helyi másodosztály 8. helyét foglalja el.

Új klubja vasárnap játszotta le legutóbbi bajnokiját (még Busai nélkül) és 4-1-re kikapott a Churchill Brothers együttesétől. A hazai meccseit a 30 ezres Khuman Lampak Stadionban játszó Neroca keretét jobbára indiai játékosok alkotják, de van ghánai, mali, togói és trinidadi légiósa is. Indiában elvétve fordult csak meg profi múlttal rendelkező magyar futballista, a legutóbb, 2014-ben, majd 2016-ban Vadócz Krisztián az élvonalbeli Pune City, valamint a Mumbai City FC kötelékében szerepelt.

A 117 NB I-es meccset is maga mögött tudó Busai legnagyobb sikereit klubszinten a Ferencvárossal érte el eddig, egyszer magyar bajnok, háromszor pedig Magyar Kupa-győztes is volt a zöld-fehérekkel.

A Vidi távozója másik kontinensen folytathatja, román támadóval erősíthet a Puskás Akadémia – hazai átigazolási hírek