Thierry Henry lett az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Montreal Impact vezetőedzője. A kanadai klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a korábbi kiváló csatár szerződése két idényre szól, és egy évvel meghosszabbítható.

A 42 éves Henry 2014 decemberében vonult vissza, azt követően egykori klubja, az Arsenal utánpótlásában dolgozott, majd a belga válogatott másodedzője lett, így tavaly nyáron részt vállalt a világbajnoki bronzérem megszerzéséből. Tavaly októbertől az AS Monaco vezetőedzőjeként tevékenykedett, de mivel elkerülték a sikerek, már januárban távoznia kellett.

“Nagyon örülünk Thierry Henry érkezésének. Fiatal és dinamikus edző, aki nagyon jól ismeri az MLS-t, és rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekre szükségünk van” – jelentette ki Oliver Renard, a Montreal Impact sportigazgatója.

Az új szakvezető elmondta, nagy megtiszteltetés számára a kinevezés, illetve az, hogy visszatérhetett az MLS-be, hiszen 2010 és 2014 között a New York Red Bulls színeiben 122 mérkőzésen 51 gólt szerzett.

“Jól ismerem a ligát, amelyben nagyon szép pillanataim voltak” – tette hozzá a játékosként világ- és Európa-bajnok Henry, aki a január közepén kezdődő edzőtáborban dolgozik először új csapatával.

(MTI)