A téli átigazolási szezon idején horvát sajtóhírek alapján honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a MOL Fehérvár FC kiszemelhette a Hajduk Split gambiai válogatott középpályását, Hamza Barry-t, aki korábban a horvát csapatnál már dolgozott együtt a Vidi spanyol vezetőedzőjével, Joan Carrillóval. A horvát Sportske Jutarnji cikke szerint a télen a két klub az átigazolási díjban megegyezett, csak a játékos fizetési igényeinek terén nem jutott dűlőre a Fehérvár és Barry.

A tportal.hr információi szerint a középpályás most megegyezett arról a Hajdukkal, hogy a nyárra kitolt horvát bajnoki szezon végéig meghosszabbítja lejáró szerződését, utána viszont szabadon igazolható lesz.

Azt írják, a spliti együttes alapembere nagyon közel van ahhoz, hogy a török sztárcsapat Besiktashoz igazoljon, ahol a horvátokkal világbajnoki ezüstérmes Domagoj Vida is játszik – Barry-ért ráadásul nem is kapna pénzt a Hajduk.

Hozzáteszik, hogy bár a hírek szerint korábban az angol West Ham United is érdeklődött a játékos iránt, közel állt ahhoz is, hogy a Vidihez igazoljon.