Ahogy arról még decemberben, horvát sajtóhírek alapján beszámoltunk, a Hajduk Split játékosával, Hamza Barry-vel erősíthet a téli átigazolási időszakban a MOL Fehérvár FC. A 25 éves és 23-szoros gambiai válogatott középpályás a már ismét a Vidit irányító Joan Carrillo edzősködése idején került előbb kölcsönben, majd végleg a Hajdukhoz, és azóta is fontos játékosa a horvát klubnak.

Mint írtuk, a középpályás Carrillo kérésére kerülhet a MOL Fehérvárhoz, a Hajduk pedig némi pénzt is kaphat még a fél év múlva lejáró szerződésű légiósért – a Vidi félmillió euró körüli összeget fizethet az afrikai játékosért, de ennek a pénznek nagyjából a fele – egy korábbi megállapodás miatt – Barry volt klubjáé, a ciprusi Apollon Limasszolé lehet majd.

A horvát Sportske Jutarnji friss cikke szerint a Vidi valóban felvette a kapcsolatot a Hajdukkal Hamza ügyében, és a felek megállapodásra is jutottak a vételárat tekintve – amely tényleg 500 ezer euró körül mozoghat -, ám a magyar klub egyelőre nem tudja lezárni az ügyletet, mivel a középpályás fizetési igényeit nem tudja kielégíteni.

A lap azt írja, hogy a Splitben mintegy évi 180 ezer eurót kereső játékosnak hiába ajánlott 300 ezer eurós (azaz hozzávetőlegesen 110 millió forintos) éves bért a Vidi, Hamza egyelőre kevesli az összeget.

Emiatt a lap szerint nem kizárt, hogy a MOL Fehérvár FC más kiszemelt után néz a poszton, ugyanakkor a portál azt írja, hogy azért van még esély arra, hogy megegyezzen a magyar klub a középpályással és képviselőivel.

A Vidi román válogatott játékosa a jövőjéről beszélt – hazai átigazolási hírek