A 2008 óta FIFA-bíróként jegyzett és 2015-től az európai bírói elitligába tartozó 41 éves Hategan vasárnap este otthonában tartózkodott Aradon, és erős mellkasi fájdalmakat érzett, miután befejezte az edzést. Kórházba ment kivizsgálásra, és az orvosok megállapították, hogy az egyik ér eldugulása következtében infarktust kapott.

A román média szerint vasárnap este meg is műtötték, sztentet ültettek be neki, egyelőre kérdéses, hogy Hategan tudja-e folytatni pályafutását.

A román média szerint Hategannak az eddigi szakmai eredményei alapján jó esélye volt, hogy beválogassák az idei katari világbajnokság játékvezetői közé.

Pályafutásának kellemetlen pillanatai közé tartozik az a 2020 decemberében félbeszakított Paris Saint-Germain-Basaksehir Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, amikor a negyedik bíró, Sebastian Coltescu, a török csapat másodedzőjét, Pierre Webot feketének nevezte, miközben Hategannak javasolta, hogy adjon neki piros lapot.

Mindkét csapat játékosai tiltakozásképpen elhagyták a pályát. Hategan a 2018-ban a Nemzetek Ligájában lejátszott Németország-Hollandia meccs közben tudta meg, hogy édesanyja meghalt. A mérkőzést ennek ellenére végig vezette, majd a lefújás után a pályán elsírta magát, és a játékosok voltak az elsők, akik részvétüket fejezték ki, és vigasztalták. (MTI)

Válogatott: Állítsd össze Rossi Észak-Írország elleni kezdőcsapatát!