Bár jókora mezőnyfölényben játszotta végig az első bő félórát a Real, az Atlético alakított ki inkább – nem túl nagy  – helyzeteket, a blancók közben jobbára távoli lövésekkel operáltak. Az első Szaúd-Arábiába megrendezésre került spanyol Szuperkupa-döntőn (amelybe sem az aktuális bajnok, sem a kupagyőztes nem jutott be végül) a keménység sem hiányzott, sok volt a kisebb-nagyobb és olykor elég durva belépő is.

A második játékrész elején rögtön nagy ziccert alakított ki a Real, Jovic lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. A 66. percben ennél is nagyobb lehetőséget puskázott el Valverde, aki saját magát találta el a labdával a kapu helyett…őrületes, mi maradt ki!

A kimaradt Real-helyzeteket a 80. percben kis híján góllal büntette az Atlético, ám Morata közeli kísérletét nagy bravúrral hárította Courtois. A hajrát viszont inkább Zidane csapatának helyzetei tarkították, a legnagybbat Rodrígo rontotta el a 90. percben. Volt még némi kakaskodás is, majd jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás első perceiben Oblaknak, illetve Courtois-nak is védenie kellett, de a legemlékezetesebb jelenetet Gimenez pródukálta, aki nagyon nehezen viselte, hogy edzője, Diego Simeone óvatosságból lecserélte, az uruguayi ezt elég egyértelműen az argentin tudtára is adta a 98. percben.

A 107. perc hozta aztán a meccs talán legszebb momentumát: Morata 11 méteres ollózását lábbal védte a bal alsónál Courtois. A 110. percben aztán Oblak is kitett magáért, hiszen előbb Modric lövését, majd Diaz ismétlését is hárítani tudta.

Közben Valverde öt perc alatt két sárga lapot is összehozott – a másodiknál, a 115. percben ráadásul a két csapat is egymásnak ugrott, itt a játékvezető további három sárgát is kiosztott -, így a Real tíz emberrel fejezte be az összecsapást.

Az esetet követően nem sokkal Mendy szerezhette volna meg a győztes gólt, de Courtois megint a helyén volt. Sőt, egy perccel később Correa lövését is elcsípte a belga. Maradt a 0-0 (akárcsak a szeptemberi bajnokin), így jöhettek a 11-esek!

Az egykori Real-nevelés, Saúl pedig rögtön az első sorozatban hibázott, majd Partey is rontott, miközben a Real makulátlan maradt a büntetknél, így 11. alkalommal nyerte meg a Spanyol Szuperkupát – és először Szaúd-Arábiában. A mindent eldöntő büntetőt Sergio Ramos lőtte be, Zinedine Zidane pedig a tizedik trófeáját könyvelhette el a királyi gárdánál.

Spanyol Szuperkupa, döntő:

Real Madrid – Atlético Madrid 0-0 – 11-esekkel: 4-1