Spanyolországi és szerbiai lapiformációk szerint az eddigi legkomolyabb állomásához érkezhet el Marko Dmitrovic karrierje. A 28 éves, 13-szoros szerb válogatott kapus kérője ugyanis a spanyol bajnokság egyik legerősebb csapata, az Atlético Madrid, amely a szlovén vkágklasszis, Jan Oblak helyére/mellé/mögé igazolna egy hálóőrt, és kiszemeltje a 2015-ig Újpesten szereplő játékos.

A beszámolók szerint az Atlético ugyan tisztában van azzal, hogy Dmitrovic hivatalos kivásárlási ára 20 millió euró (csak érdekességként, az Újpest jelenlegi keretének összértékét alig több, mint 6 millió euróra becsülik), de mivel a szerb hálóőr szerződésének utolsó évébe lép az Eibar csapatánál, a fővárosiak bíznak abban, hogy emiatt le tudnak alkudni majd egy jelentősebb összeget is az árából. Kérdésként merül fel azonban a hírekben, hogy a szerb vállalná-e, hogy hosszú távon akár a kispadon kelljen ülnie, még ha az a kispad az Atléticóé is.

A korábban a Barcelonával is hírbe hozott Dmitrovic 2017-ben kötött 4 éves kontraktust a La Liga-csapattal, amelynek azóta is alapembere. Újpesten is komolyan számoltak a szerbbel 2013 és 2015 között, még ha abban az időszakban nem is volt gyakran stabil kezdőember a liláknál. A magát Magyar Kupa-győztesnek is mondható kapus összesen 12 NB I-es találkozón védhette a Megyeri útiak hálóját.

Egy korábbi interjúnk Dmitroviccsal:

Újpest helyett Messi: “Sok magyarországi focista megelégszik azzal, hogy…”- interjú