Mint ismert, a Barcelona és Messi nem hosszabbított szerződést, annak ellenére, hogy a klub kommunikációja szerint mindkét fél azt szerette volna, ha marad az argentin világklasszis.

– Nagyon nehéz most megszólalnom, miután az egész életemet itt töltöttem. Nem voltam erre felkészülve. Ebben az évben a családommal meg voltunk győződve arról, hogy itt folytatjuk. 13 évesen érkeztem, nagyon fiatal voltam, most 21 év után távozom. Ez a város az otthonunk, vissza fogunk térni, ha befejezem, ezt ígértem a gyerekeknek. Köszönöm mindenkinek, aki segített. Mindig mindent megadtam ezért a klubért, ezért a mezért az első naptól az utolsóig.

Így várták Messit a Barca rajongói: 

– Köszönöm az emberek örökké tartó szeretetét, szerettem volna másképpen búcsúzni. Sosem képzeltem a búcsúmat, de nem így képzeltem volna el. Szívesen folytattam volna, hogy halljam a szurkolókat, akik nagyon hiányoztak a járvány alatt. Elhagyom ezt a klubot, úgy, hogy a pályán nem tudtam elbúcsúzni a szurkolóktól. Mindig szeretni fogom ezt a klubot, remélem, valamikor visszatérhetek. Ez a világ egyik legnagyobb csapata, továbbra is nagyszerű játékosok alkotják. Az emberek hozzászoknak majd, hogy nem vagyok már a Barcelona játékosa. Furcsa lesz, de majd megszokják.

Csak azt tudom, hogy nem volt lehetséges a maradásom a Liga miatt, a pénzügyi fair play miatt.  Nincs mit mondanom Tebasnak (a Spanyol Liga elnöke, a szerk.), mert semmi bajom vele.

– A PSG egy lehetőség. Jelenleg senkivel nem egyeztetek. Amikor megjelent, hogy távozom, sok klub érdeklődött. Nincs még semmi lezárva.

Messi 778 meccsen 672 gólt szerzett a Barcelonában. Tíz bajnoki címet és négy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a Barca játékosaként.