Hétfő délelőtt hivatalossá vált, amit az előző napok nemzetközi hírei alapján már szinte biztosra lehetett venni: a német rekordbajnok Bayern Münchennél folytatja pályafutását kölcsönben a Barcelona világklasszisa, Philippe Coutinho.

A bajorok klubhonlapja megemlíti, hogy a brazil támadó vasárnap átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését. Kiemelik, hogy az egyéves kölcsönszerződés után a klubnak opciója lesz a a labdarúgó végleges megvásárlására is, ám konkrét összeget a két együttes megállapodásának értelmében nem hoztak nyilvánosságra.

– Új kihívást jelent számomra ez a váltás egy új országban, Európa egyik legjobb klubjában. Nagyon várom már, hogy itt játszhassak. Akárcsak a Bayernnek, nekem is hatalmas ambícióim vannak, és biztos vagyok benne, hogy új csapattársaimmal együtt el tudjuk érni ezeket – mondta a szerződés aláírását követően Coutinho a Bayern hivatalos oldalán.

Az 55-szörös válogatott labdarúgó hazájában a Vasco da Gamában kezdte pályafutását, majd Európában az olasz Inter volt az első klubja, ezt követően pedig megfordult az Espanyol és a Liverpool együtteseiben is. A Barcelonához 2018 januárjában került, ám nem tudott olyan kimagasló teljesítményt nyújtani, mint az angoloknál, a katalánok mezében 76 tétmeccsen 21 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott.