Futács Márkót méltató cikk jelent meg a horvát sajtóban. A slobodnadalmacija.hr honlap azt írja, a Hajduk Split idei remek szereplésében – négy fordulóval a vége előtt harmadikak, legutóbbi öt meccsüket egyaránt megnyerték – elsősorban Joan Carrillo vezetőedzőnek, Mario Branca sportigazgatónak, és az általa Splitbe csábított Futács Márkónak van a legnagyobb szerepe.

A lap szerint eleinte túlzónak érezte mindenki, hogy a magyar csatár 18 ezer eurós havi fizetésért érkezett a horvát együtteshez, de később bizonyította, hogy minden centet megért a megszerzése.

„Hiányzott egy olyan csatár, aki érkezik a labdára, de akár meg is tudja azt tartani, és továbbítani a társak felé. Egy magas játékos, aki szembeszáll a védőkkel” – dicsérte a cikk Futácsot.

 

A szerző szerint volt, hogy Slaven Bilic – a PL-ben szereplő West Ham United jelenlegi menedzsere – is külön kiemelte Futács képességeit. A tréner 2015 körül láthatta játszani őt, amikor Bilic a Besiktast irányította, Futács pedig a szintén török Mersin labdarúgója volt.

A magyar labdarúgó tényleg pazar formában van, bár sérülés is nehezítette a helyzetét ebben a szezonban, így is 12 bajnoki gólnál jár 22 meccsen. A góllövőlistát 14-gyel vezetik, tehát még a gólkirályi címre is lehet esélye.