A szezonról

„Úgy gondolom, hogy egy fantasztikus évadot zártunk, amelyben a számok magukért beszélnek – értékelt Marco Rossi a DAC hivatalos honlapján. – A győzelmek és a megszerzett pontok számában ez a DAC történelmének a legsikeresebb szezonja. A tabella harmadik helyén végeztünk, és ez büszkeséggel, boldogsággal tölt el minket. Még mindig az adrenalin hatása alatt vagyok, de mindenképpen kijelenthető, hogy sok szempontból csodálatos idényünk volt.”

A csúcspontokról

„Számomra a november 3-i, Slovan elleni hazai győzelem volt az egyik csúcspont, amikor is először vehettük birtokba az új öltözőnket. A másik csúcspont talán a most szombati összecsapás lenne, hiszen, ha elérsz egy ilyen kitűzött célt, akkor az egy nagyon fontos dolog.”

A siker helyéről edzői pályája során

„Edzőként úgy gondolom, hogy a tavalyi szezon után ez a lehető legjobb eredmény. 2013-ban a Honvéddel is bronzérmesek lettünk, amely a budapesti klub elmúlt húsz esztendőjének legjobb helyezése volt. Viszont akkor nem szereztünk annyi pontot, mint most a DAC-cal, és szerintem több nézőpontból is a mostani szezon sikere váratlanabb volt, mint a már említett harmadik helyek. A legfontosabb szezonelőtti célunk az első hatba kerülés volt, aztán lépésről lépésre elkezdtünk Európáról álmodozni. A srácok fantasztikus munkájának köszönhetően végül sikerült is elérni a hőn áhított célt.”

Négyen is a liga álomcsapatában

„Négyen is helyet kaptak a bajnokság legjobbjai között, továbbá három futballista is meghívtak a szlovák felnőttválogatottba. A panamai és a kongói nemzeti csapatban is van DAC-játékos, továbbá két-három fiatalunk az U21-es válogatott tagja. Ezek alapján bátran mondhatom, hogy a srácok remek munkát végeztek, rengeteget fejlődtek. Ez nagyon fontos, hiszen nem minden csapat tud ennyi válogatott labdarúgót felmutatni.”

A rövidtávú tervekről

„Pihennem kell, mert őszintén szólva, az elmúlt három héten nagyjából három órát aludtam éjszakánként. Szeretném kiélvezni a családommal, fiammal, lányommal töltött időt. A feleségemet egészségügyi gondok gyötrik, így jó, hogy vasárnap már elutazhattam utánuk.”

A TELJES INTERJÚ ITT OLVASHATÓ!