„Ez nagyon fontos lépés ahhoz, hogy nemzetközi viszonylatban is magasabb szintre kerüljünk” – mondta Leon Windtner ÖFB-elnök, aki a rendszer bevezetésének pénzügyi hátterével kapcsolatban úgy fogalmazott, „hatalmas erőfeszítésre” volt szüksége a szövetségnek.

Az ÖFB a videóbíró alkalmazásának bevezető szakaszára egymillió eurót (332,5 millió forint) biztosít, és ez az elnök szavai szerint „egy olyan befektetés, amely az osztrák labdarúgást, és annak jövőjét szolgálja”.

Az osztrák élvonalbeli bajnokságban jelenleg 12 csapat szerepel, az alapszakasz után az első hat helyezett a végső győzelemért és a nemzetközi kupaindulást érő helyekért, a többi együttes pedig a kiesés elkerüléséért csap össze egymással a rájátszásban. Az élen most a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató, címvédő Red Bull Salzburg áll.

A videóbírót először a 2017/2018-as szezonban a német és az olasz bajnokságban vezették be, majd Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban, és a mostani idénytől már Angliában is elkezdték használni. (MTI)

A Román Labdarúgó Szövetség két hete jelentette be, hogy a következő idénytől bevezetik a videóbírót, valamint Szlovákiában is szeretnék alkalmazni a rendszert már a 2020/2021-es szezonban. Csányi Sándor MLSZ-elnök májusban elmondta, az NB I-ben is vizsgálják a videóbíró bevezetésének lehetőségeit.