A csakfoci.hu is beszámolt róla, hogy a korábban a Realnál, az Arsenalnál, az Atleticónál, és a Sevillánál is megforduló José Antonio Reyes halálos autóbalesetet szenvedett. A 35 évesen elhunyt játékosról a BL-döntő előtt gyászszünettel emlékeztek meg.

Az AS szombat este újabb részleteket közölt a tragédiával kapcsolatban. A spanyol lap tudomása szerint aznap délelőtt 11:40-kor következett be a baleset a Sevillát Reyes szülővárosával, Utrerával összekötő A-376-os autóúton, ahol a futballista éppen hazafelé igyekezett csapata, a másodosztályú Extremadura délelőtti edzéséről.

A játékos által vezetett Mercedes Brabus S550-es gépjármű a nyomozás eredménye szerint 200 km/h-t is meghaladó sebességgel haladt, mielőtt kisodródott, és az útról jobbra letérve egy válaszfalnak csapódott.

A tank felrobbant, az autó felismerhetetlenségig torzult. (Fotó: as.com)

Az autó ezután fejre állt, majd a tank felrobbant, ez okozta José Antonio Reyes és egyik unokatestvére, Jonathan Reyes halálát. Az utasok között volt a játékos másik unokatestvére, Juan Manuel Calderón is, akit válságos állapotban szállítottak kórházba: teste mintegy 60 százalékát borítják égési sérülések.

Utreta közgyűlése a vasárnapi és a hétfői napot gyásznappá nyilvánította, a település zászlóit félárbócra engedik Reyes tiszteletére.