Mint ismeretes, hónapok óta téma Szoboszlai Dominik esetleges Olaszországba igazolása, előbb a Lazio, majd az utóbbi hetekben az AC Milan kapcsán is téma lett a magyar válogatott középpályás megszerzése a helyi sajtóban.

A jelenleg  – nem hivatalosan – 15 millió euróra taksált 19 éves Red Bull Salzburg-játékos ügyét is átírhatja ugyanakkor a koronavírus-járvány és annak gazdasági következményei. Az Európában a járvány által egyik leginkább érintett állam csapatai ugyanis még a várható átlaghoz képest is komolyabb pénzügyi pofont kaphatnak, emiatt pedig nem biztos, hogy a Serie A-gárdák lesznek a következő hónapokban a leginkább költekező csapatok.

Az olasz calciomercato.com átigazolási szakértője, Fabrizio Romano szerint épp emiatt már nem biztos, hogy Szoboszlai karrierjének következő állomása Róma vagy Milánó lesz.

Szoboszlai a posztján Európa egyik legnagyobb ígérete, ez nem is kétséges. A Milan nagyon szeretné is megszerezni, de a játékos ára már most ott tart, hogy lassan túl drága lesz az olasz csapatok számára

– fogalmaz a szakértő.