– Davide szerződésének utólagos megújítása hamis hír – közölte kedden Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke.
Hozzátette, a firenzei klub tenni fog valamit a játékos családjáért, de mindez diszkréten, a háttérben történik majd, és ezt a döntést tiszteletben kell tartani.

Az egykori válogatott hátvédet, Davide Astorit vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a firenzei csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották. A játékos szerződését éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a Fiorentina.
A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.

 

Malago kedden azt javasolta, a Serie A következő fordulójában minden játékos különleges trikóban vonuljon a pályára, és így tisztelegjen Astori emléke előtt.

Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce). (MTI)

Könnyfakasztó búcsú: Buffon levélben köszönt el Astoritól