Mint arról beszámoltunk, szörnyű tragédia rázta meg az olasz és a világ labdarúgását: 31 évesen elhunyt a Fiorentina csapatkapitánya és 14-szeres olasz válogatott védője, Davide Astori.

A népszerű játékost a hotelszobájában találták holtan ma reggel, ahol a firenzei gárda az Udinese elleni idegenbeli mérkőzése előtt szállt meg. A futballista halálának oka nagy valószínűséggel szívinfarktus volt. Astori tragikus hirtelenséggel történt távozása miatt törölték a Serie A vasárnapi mérkőzéseit is.

A sokkoló eset után természetesen a klubok és jelenlegi, valamint volt játékostársak is részvétüket nyilvánították ki, közülük Gianluigi Buffon nyílt üzenetének és búcsúlevelének magyar fordítása olvasható az alábbiakban.

Nyugodjék békében.

“Szia, kedves Asto,

Nehéz nyilvánosan beszélni az emberekről, mert mindig úgy érzem, nem szabad egy kapcsolat szépségét és különlegességét, a kölcsönös tiszteletet megmutatni azoknak, akikben nincs elég érzékenység, hogy respektáljanak bizonyos kialakult kötelékeket.

Most azonban, a te esetedben úgy érzem, meg kell szegnem ezt a szabályomat, mert fiatal feleséged van, a családtagjaid szenvednek, miattuk, de különösen a kislányod miatt, aki megérdemli, hogy megtudja, hogy az apukája minden szempontból egy TÖKÉLETES EMBER VOLT… EGY NAGYSZERŰ, TÖKÉLETES SZEMÉLYISÉG…

Te voltál a legnagyszerűbb megnyilvánulása annak a régi világnak, amelyben az olyan értékek, mint az önzetlenség, az elegancia, a jólneveltség és a tisztelet mások iránt, meghatározóak voltak. Gratulálok neked, Te voltál az egyik legnagyobb sportember, akivel találkozhattam.

Nyugodj békében,

A te bolond Gigid”