Két forduló telt el eddig az olasz bajnokságból, amelyet követően immáron körvonalazódnak az idei erőviszonyok. Ennek kapcsán az olasz Sky Sports megnézte, hogy kik lehetnek a Serie A 2016/2017-es szezonjának a legnagyobb, 1995 után született felfedezettjei, az összeállításban pedig két magyar labdarúgó is helyet kapott.

Nagy Ádámmal kapcsolatban kiemelik, hogy szerepelt a nyári Európa-bajnokságon, amelyen már megmutatta tehetségét. A Fradi korábbi fiataljával kapcsolatban amondóak, miután landolt a Bolognánál, azonnal alkalmazkodott és felvette az olasz futball ritmusát. Roberto Donadoni ebből kifolyólag a szerző szerint egyáltalán nem fogja megbánni, hogy elengedte Amadou Diawarát a Napoli csapatához.

Az oldal szerint a Puskás Akadémiától érkező Sallai Roland számára egy új kaland lesz az olasz bajnokság. A még rendkívül fiatal labdarúgóval kapcsolatban úgy látják, hogy még rengeteget kell fejlődnie, de az alapjai – például a sebessége és a támadásban mutatott jellemzői – megvannak hozzá.

A Serie A potenciális tehetségei:

Lucas Torreira (Sampdoria)
Josip Posavec (Palermo)
Luca Lezzerini (Fiorentina)
Stefano Sensi (Sassuolo)
Oliver Ntcham (Genoa)
NAGY ÁDÁM (Bologna)
Bryan Cristante (Pescara)
Rey Manaj (Pescara)
Cristiano Lombardi (Lazio)
Nicoló Barella (Cagliari)
SALLAI ROLAND (Palermo)
Lucas Boyé (Torino)
Andrea Petagna (Atalanta)
Stipe Perica (Udinese)
Seko Fofana (Udinese)
Federico Dimarco (Empoli)