Augusztus utolsó hétvégéjén rajtol majd el az olasz másodosztályú bajnokság, amelynek egyik esélye az előző idényben még élvonalbeli Palermo lehet.

A szicíliai gárda kapcsán a Mediagol szakértője, a FIFA-ügynökként is dolgozó Beppe Accardi vállalkozott véleményformálásra, és elsősorban a csapat magyar légiósát, Balogh Norbertet célozta meg.

Accardi szerint egy olyan komoly hiányossága van a válogatott csatárnak, amely nem csak a következő szezonra, de az egész karrierjére is kihatással lehet.

Palermóban nem a futballtudás, sokkal inkább amiatt aggódnék, hogy milyen ütemben erősödik a csapat fizikálisan.

Balogh Norbert például amellett, hogy vannak fontos és kiemelkedő tulajdonságai sehová nem fog jutni, ha nem növeszt magára egy kis izmot, egy kis húst. Így nincs meg az az ereje, ami a mai labdarúgásban elengedhetetlen, a mai foci a fizikumra épül, a csapatok az erőre támaszkodnak sokkal inkább, mint a technikára. Két éve nézem lassan, hogyan futballozik Balogh: a pozitív tulajdonságai mellett nincs olyan kiemelkedő fizikum nála, amire igazán építkezhetne, így viszont aligha éri majd el a saját maga elé kitűzött célokat

– fogalmazott.

A 21 éves Balogh egyébként a legutóbbi adatok szerint 197 centiméteres magassággal bír és 84 kilogramm a súlya.