Az edzőtáborozás után a Palermo első edzését tartotta meg Olaszországban. A tréningre a csapat több száz drukkere is kilátogatott, akik komoly botrányt okoztak – írja többek között az olasz Repubblica.

Elsőként az az Alessandro Diamanti érkezett meg az edzésre, akit több klubbal – többek között a Fradival és a Videotonnal – is szóba hoztak. A szurkolók azt mondták a korábbi csapatkapitánynak, hogy hagyja el Palermót, mert ez a közösség nem érdemli őt meg. Diamanti tehát még nem volt részese az inzultálásnak.

Autókat is lökdöstek a szurkolók

A hangulat akkor vált parázzsá, amikor a többi játékos megjött az edzőközponthoz. Morganella és Rispoli autóját is lökdösték a drukkerek. Amikor egyre forróbb lett a helyzet, a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A drukkerek elsősorban Maurizio Zamparini elnököt szidták. Ekkor már petárdákat, füstbombákat és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak, kisebb tüzet is okoztak ezzel.

Baloghot gúnyolták

Olasz beszámolók szerint az egyik leginkább Balogh Norbertet támadták a szurkolók. „Itt van az új Vazquez” – ordították felé gúnyosan a drukkerek utalva az elnök korábbi nyilatkozatára. A magyar csatár a rendőrök között végül el tudta hagyni a helyszínt. A szurkolók több játékost nem is engedtek oda a pályára. A tüntetőknek végül azt is sikerült megakadályozniuk, hogy a csapat rendesen edzeni tudjon.

Az elnök fenyegetőzik

– A tüntetők egy csoportja megakadályozta, hogy a csapat eddzen és inzultálták a játékosokat. Elfogadom az agressziót, ha rólam van szó, de nem engedhetjük meg, hogy a játékosokat is inzultálják.

Azt kérem tőletek, hogy garantáljátok, hogy a csapat rendben tudja elvégezni az edzésmunkát. Máskülönben vár titeket a Serie C

– mondta Maurizio Zamparini elnök, utolsó szavait a szurkolóknak intézve.