A lipcsei klub a közösségi oldalán gyászolja a fiatalon elhunyt labdarúgóját.

Az 1. FC Lokomotive Leipzig egy hihetetlenül szomorú hírt kapott, korábbi kapusunk, Pascale Gaedke ma este halálos balesetet szenvedett. A dessaueri születésű játékosunk 2016 és 2018 között a klubunkban játszott, tagja volt a legutóbbi regionális bajnokcsapatunknak. Csak 20 éves volt. Gondolataink a családjával és a barátaival vannak.” – olvasható az együttes közleménye.

UNFASSBAR! WIR TRAUERN UM PASCALE GAEDKE! 🖤Den 1. FC Lok erreichte heute Abend die unfassbar traurige Nachricht, dass…

Közzétette: 1. FC Lokomotive Leipzig – 2019. december 22., vasárnap

 

A Bild tájékoztatása alapján vasárnap éjjel a rendőrséget és a tűzoltóságot riasztották az 1 600 lakosú Gerichshainbe. A segélyhívó beszámolt arról, hogy három élettelen test lebeg a vízben.

A napilap úgy tudja, a három ember a vállalat családi összejövetelének helyt adó ünnepi sátorból ment át a mindössze 15 méterre található fedett medencébe. Ketten – egy 20 és egy 39 éves férfi – meghaltak. A harmadik, 47 esztendős férfit újraélesztették. Jelenleg kórházban van, és állapota továbbra is kritikus.

A Bild információi szerint a szakértők ellenőrizték a medence klór-adagolórendszerét és a szárazjég (fagyasztott CO2) által működtetett ködgépet. Emellett a boncolás során vizsgálják, hogy a halottak vérében volt-e alkohol vagy drog.

Fotó: Silvio Buerger

A rendőrség nem zárja ki az idegenkezűséget és tovább nyomoz az ügyben” – mondta a rendőrség szóvivője. A jelek eddig balesetre utalnak, sajtóinformációk szerint szén-monoxid mérgezésben hunyhattak el az áldozatok.

A rendőrség a boncolás eredményei kapcsán csak a jövő év elejére ígért tájékoztatást.