Szoboszlai Dominik góllal és gólpasszal kezdte a 2022-es naptári évet. Mint ismert, a 21 éves középpályás Mainz elleni gólja szó szerint egy hajszálon múlt, hiszen éppen hogy csak nem volt lesen, a meccs utáni értékelésben pedig viccesen hozzátette, fodrásznál járt a találkozót megelőzően. Szombat délután viszont ismét eredményes lenne a Stuttgart elleni bajnokin.

– Ezúttal nem jártam fodrásznál, úgyhogy Stuttgartban úgy kell gólt szereznem, hogy a labda ne érjen a hajamhoz. Lipcsében havonta 2-4 alkalommal járok fodrászhoz, ez attól függ, hány meccsünk van – kezdte a Bildnek Szoboszlai Dominik, akinek felvetették, hogy a Stuttgart elleni előző bajnokin jól ment számára a játék, hiszen két emlékezetes gólt is szerzett. – Jól kezdtünk hazai pályán, most ismét három pontot szeretnénk szerezni. Sok mérkőzésünk van, ezért fontos lenne egy idegenbeli győzelem.

A Bild újságírója kitért arra is, hogy legutóbb a Stuttgart elleni győzelmet három vereség követte.

– A téli szünetben átalakítottuk a futballról alkotott elképzelésünket, a labdabirtoklás és az agresszív letámadás keverékét játsszuk, ez úgymond az RB DNS-e. Egyénileg is keményebben dolgozunk, és ha így teszünk, az kifizetődik, ezt már a Mainz ellen is láthattuk. Nem tudjuk visszafordítani azt, ami megtörtént, most csak előretekintünk. Az öltözőben jobb a hangulat és fontos feladat vár ránk Stuttgartban, majd a Rostock és a Wolfsburg elleni hazai meccseken is.

Tavaly télen az addigi edző, Jesse Marsch távozott a klubtól. Helyét Domenico Tedesco vette át.

–A futballban sok olyan dolog történik, amit nem feltétlenül értünk mindig. Jesse-vel ugyanolyan kapcsolatom volt itt a pályán és a pályán kívül is, mint Salzburgban. Ez már a múlté, és minden jót kívánok neki. Most új edzőnk van Domenico Tedesco személyében, és következetesen sikeres futballt akarunk játszani – folytatta Szoboszlai.

Tedesco egy korábbi interjúban elmondta, meccsenként átlagban két pontot szeretne szerezni, hogy bejusson a Bajnokok Ligájába. Szoboszlai azt is elmondta, vajon 56 pont elég lesz-e ehhez.

– A szezon végén meglátjuk. A negyedik helyet mindenképpen szeretnénk megszerezni. Tudjuk, hogy semmit sem kapunk ingyen az odavezető úton. Győztes mentalitásra van szükségünk.

Szoboszlai hozzátette: az edzője elégedett volt vele a Mainz ellen nyújtott teljesítményével, viszont az újabb sikerekért pedig keményen meg kell dolgoznia.

– Minden meccsel jobb lehetek, és ez mindig így lesz. Ebben a tekintetben maximalista vagyok. Amikor az edző utasításokat és tippeket ad nekem, akkor azokat végrehajtom. Ha pedig van időm és helyem, akkor igyekszem felvállalni az egy az egy elleni szituációkat, adok egy asszisztot vagy gólt lövök. A Bielefeld elleni meccs után volt egy megbeszélésem az edzőmmel, amely során néhány dolgot világosan elmondott. Nem akarok részletekbe bocsátkozni, de elégedett volt, és azt mondta, a Mainz ellen már jobban teljesítettem. A tízes és a nyolcas pozícióban érzem magam a legjobban, és szeretek csatárként is játszani. Ott játszom, ahová az edző állít, de talán nem vagyok annyira alkalmas védőnek. De mint mindenki más, én sem kapok semmit ingyen, keményen meg kell dolgoznom érte – tette hozzá a magyar válogatott játékos.

ZTE: Északmacedón válogatott játékos iránt érdeklődik a klub