Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy nápolyi rádióban beszélt arról, hogy szerinte a Napoli csapatának remek üzlet lenne Szoboszlai Dominik szerződtetése. Korábban az olasz klub többször is megkörnyékezte a hírek szerint a Lipcse 21 éves középpályását, aki az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jut a Bundesligában. Emiatt Rossi úgy érzi, Szoboszlai nem elégedett jelenlegi helyzetével.

– Jelenleg jó üzlet lenne a Napolinak megszerezni őt. Gazdasági szempontból is pénzt takaríthat meg a klub. Szerintem nem túl boldog a Lipcsében, mivel nem sokat játszik amióta Domenico Tedesco irányítja a csapatot. De nyugodtnak kell maradnia, mert olyan játékosok vannak a posztján, mint Dani Olmo és Emil Forsberg nyilatkozta Rossi.

Szoboszlai Dominik 31 mérkőzésen nyolc gólt és hét asszisztot szerzett a Lipcse színeiben ebben a szezonban. A 18-szoros magyar válogatott játékos árát 28 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

“Nem emlékszem olyanra, hogy rossz meccse lett volna” – csak kapus és középhátvéd nem volt még a magyar válogatott honosított játékosa