Mint ismeretes, még májusban – annak ellenére, hogy Szoboszlai Dominik akkor még be sem mutatkozhatott új csapatában sérülése, iletve felépülése miatt – szerződést hosszabbított az RB Leipzig a múlt télen igazolt magyar középpályásával.

Szoboszlai 20 millió euróért szerződött Salzburgból a “testvércsapatnak” számító német klubhoz, amely tavasszal egy évvel, 2026 nyaráig toldotta meg kontraktusa lejártát. A Sportbild c. német lap azt is tudni véli, hogy Lipcsében a nyáron a kupában góllal, majd a bajnokságban gólokkal debütáló a magyar tehetség kivásárlási ára is összhangban van azzal, milyen sokra tartják csapatánál:

a leendő kérőknek 70 millió eurót kellene kifizetniük a 20 éves játékosért, ennyi Szoboszlai kivásárlási ára, magyarán több pénzt már nem kérhetne el klubja érte, hacsak nem módosítanak a felek újra szerződést.

Ennél magasabb árat állítólag csak a spanyol Dani Olmóért (80 millió) kérnének a németek.

Ráadásul nem csak az RB Leipzig, hanem a Salzburg is jól járna majd a lehetséges klubváltással, az osztrákok 14 millió euróval részesedhetnének a fentebb említett 70 milliós összegből.