Korábban, hazai átigazolási rovatunkban már beszámoltunk arról, hogy Sallai Roland a ciprusi bajnokságból a Bundesligába igazolhat: az APOEL 21 éves magyar válogatott támadójáért a Nemzeti Sport információi szerint 4,5 millió eurós ajánlatot tett a Freiburg együttese.

A jelek szerint az események hamarosan felgyorsulhatnak a játékos ügyében: a ciprusi Thema Sports azt írja, hogy

Prodromosz Petridesz, az APOEL elnöke hivatalosan is elismerte, megkapták az ajánlatot Sallaiért, sőt, szerdán már döntöttek is arról, de a csütörtöki, a kazah Asztana elleni Európa Liga-playoff találkozó előtt nem jelentik be, hogyan határoztak a magyar támadó sorsáról.

Az APOEL 16 órától Kazahsztánban játszik a főtábláért, azután, hogy a hazai odavágón 1-0-ra győzött.

A legdrágább magyarok

Amennyiben az APOEL elfogadta a németek ajánlatát és Sallaival is meg tudnak egyezni Freiburgban, a fiatal játékos minden idő egyik legdrágább magyar vonatkozású átigazolásának részese lehet. A 4,5 millió eurós összegnél korábban ugyanis csak Dzsudzsák Balázsért (kétszer is, előbb a Anzsi Mahacskala, majd a Dinamo Moszkva), illetve Szalai Ádámért (a Schalke) fizettek többet a magyar játékosok közül, de nem szabad elfeledkezni Détári Lajosról sem, akit 1988-ban 18 millió német márkáért vásárolt meg Frankfurtból a görög Olympiakosz.