Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, kedd délelőtt a német élvonalban szereplő FSV Mainz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy orvosi vizsgálatra érkezik a klubhoz Szalai Ádám, miután pedig mindent rendben találtak, délutánra hivatalossá is vált, hogy a magyar válogatott támadó a korábbi csapatánál folytatja pályafutását.

Érzelmes pillanat volt számomra az aláírás. Mikor tegnap a városban jártam, rengeteg szép emlék jutott az eszembe, jó újra itt lenni.

Voltak ajánlataim máshonnan is, de boldog vagyok, hogy nem kapkodtam el a váltást. Úgy érzem, hogy a Mainzhoz történő visszatérés a legjobb döntés volt, amit hozhattam – mondta a klubhonlapnak Szalai.

Szalai a 2010 és 2013 között eltöltött időszakhoz hasonlóan a 28-as mezszámot fogja viselni – Fotó: www.mainz05.de

A Mainz régi-új szerzeményéről a klub sportigazgatója, Rouven Schröder is nyilatkozott.

Szalai Ádám egy jó felépítésű támadó, óriási veszélyt jelent a kapuk előtt. Jól ismeri a Mainzot, a klubot, a játékfilozófiánkat, és egy olyan srác, aki abszolút csapatjátékos, mindig mindent a csapat érdekében tesz.

Ő lehet az a fontos darab, aki még hiányzott a kirakósból. Örülünk, hogy visszatért a csapatunkhoz.

Szalai kilenc évvel ezelőtt került a Mainz együtteséhez, ahol 2010 és 2013 között 85 tétmeccsen 24 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett, ezúttal 2021 nyaráig írt alá. A most futó szezonban legutóbb a Hoffenheim színeiben csak a Német Kupa 1. fordulójában a Würzburger Kickers ellen lépett pályára, és ő szerezte csapata egyenlítő gólját. A német bajnokság első két fordulójában nem számított rá Alfred Schreuder vezetőedző – előbb a Frankfurt ellen kispados volt, majd a Werder Bremen ellen a keretben sem volt.

Pályafutása során megfordult a Hannover, a Schalke és a Stuttgart színeiben is – a magyar válogatott mezét 56-szor öltötte magára, ezeken összesen 20 gólt rúgott.

Elköszönt a Hoffenheim-drukkerektől

Szalai a hivatalos bejelentés után a közösségi oldalán köszönetet mondott a Hoffenheim szakmai stábjának, illetve szurkolóinak a közösen eltöltött időért és az elért sikerekért.

Kedves TSG-szurkolók! Nagyon szépen köszönöm az elmúlt években nyújtott támogatásotokat. Szívesen gondolok vissza az együtt eltöltött pillanatokra. Most eljött az ideje, hogy más utakon folytassam. Mindenkinek, aki az elmúlt években a TSG-nél támogatott, a legjobbakat kívánom. A Ti Ádámotok írta az Instagramon a rutinos csatár.

“Szalai előnye, hogy…” – a leendő edzője üdvözölte a csatárt