Tavaly nyáron tért vissza a német élvonalban szereplő Mainzhoz Szalai Ádám, aki azonban az elmúlt idényben már nem tudta megismételni a piros-fehéreknél töltött első, 2009-től 2013-ig tartó időszakát, hiszen ezúttal mindössze 12 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja a Bundesliga-meccseken, ezeken pedig 1-1 gól és gólpassz volt a mutatója.

Most pedig úgy tűnik, hogy új csapatot kereshet magának, miután Rouven Schröder sportigazgató egyértelmű kijelentést tett a magyar válogatott támadó jövőjéről.

– Közöltük Ádámmal, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben mondta hétfőn a dpa német hírügynökségnek Rouven Schröder, a klub sportigazgatója. Szerintünk valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik. Ami pedig fontos lenne számára a válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság miatt.

Schröder egyértelműen kijelentette, hogy a 32 éves magyar támadó számára a klubváltást jelentheti a megoldást. “Azon a véleményen vagyunk, hogy a legértelmesebb, ha új csapatot keres magának” – közölte a sportigazgató. (MTI/csakfoci.hu)