Hétfőn a Bundesligában szereplő Werder Bremen idegenben lőtt gólokkal (2-2) őrizte meg elsőosztályú tagságát a második ligás Heidenheimmel szemben.

A kiélezett mérkőzést követően mindkét szurkolótábor az utcán vezette le a feszültségét. A Heidenheim drukkerei például a Werder buszát támadták meg, üvegekkel és kövekkel megdobálva a távozóban lévő járművet, de a vendégjátékosoknak is a célkeresztbe kerültek, akik aztán a buszon kerestek fedezéket.

A mintegy 200 huligán próbált dobótávon belülre is kerülni, de a rohamrendőrök ebben megakadályozták őket. A brémai csapatbuszban többezer eurós kár keletkezett.

Eközben a Werder bennmaradását otthon ünneplő brémai szurkolók is összetűzésbe keveredtek a rendfenntartókkal. A rendőrök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendszabályok betartására (pl. távolságtartás) póbálták rávenni a drukkereket, illetve az egyik nagy kereszteződésben a tömegközlekedési eszközök és mentők elengedésére, de itt a mintegy 700 szurkoló válaszul üvegpalackokkal és petárdákkal dobálta meg a rendőröket.

A hatóság erre reagálva könnygázt is bevetett, illetve többtucatnyi szurkolót őrizetbe vett.