Az Eintracht Frankfurt pénteken megerősítette azt a sajtóinformációt, hogy magyar labdarúgója, Huszti Szabolcs visszatér Kínába. Niko Kovac vezetőedző pénteken úgy fogalmazott: azzal, hogy középpályást elengedik volt csapatához, a Csangcsun Jatajhoz, megköszönik neki azt, amit a klubért tett.

 

– Szabolcsnak nagy szerepe volt abban, hogy tavaly sikerült kiharcolnunk az élvonalban maradást, és a mostani harmadik helyünkkel is összeforrt a neve – mondta a horvát tréner. – Azonban már 34 éves, most éppen az Achilles-ínával bajlódik, és nem fog már sokáig futballozni. És itt jön a kérdés, hogy edzőként vagy emberként nézzem őt? Emberként kezeljük. Egy, maximum két évig tud még játszani, s ezalatt nagyon sok pénzt kereshet Kínában – idézi az MTI.

Az 51-szeres válogatott Huszti bő egy évvel ezelőtt igazolt vissza a Bundesligába a Csangcsun Jatajtól, akkor 1,5 millió eurót fizetett érte az Eintracht. Most újra ajánlatot tettek érte. Csütörtökön el is utazott az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatra.

Nem lassít a Loki az erősítésekkel – friss hazai átigazolási hírek itt!

Német sajtóhírek szerint a rutinos magyar középpályás háromszor annyi pénzt tehet majd zsebre Ázsiában, mint most a Frankfurtnál. Többek között a Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt írja, hogy a magyar játékos már elköszönt az Eintrachtnál társaitól, és Kínába is utazott. Fontos azonban, hogy ott először orvosi vizsgálatok várnak rá. A német lapok megemlítik, hogy ezen akár el is bukhat az üzlet, a labdarúgó ugyanis hetek óta nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni és pályára lépni Achilles-ínsérülése miatt.

Mindenesetre, ha leendő egyesületénél azt látják, hogy Huszti hamarosan 100 százalékos állapotban lesz, akkor ez minden bizonnyal nem akadályozza meg a klubváltást.

Huszti egyébként jelenlegi németországi fizetésének a háromszorosát kapná Ázsiában a beszámolók szerint. Hogy ez pontosan mennyi pénz, arról megoszlanak a találgatások: az fnp.de szerint 3,3 millió euró (körülbelül 1 milliárd forint) lehet évente.

A Jataj egyébként idén már szerzett egy nagy nevet: a Watford csatára, Odion Ighalo 23,3 millió euróért szerződött Kínába. A nyáron lejáró szerződésű, hamarosan 34. születésnapját ünneplő Husztiért ennél jóval kevesebbet, körülbelül mindössze félmilliót kellene fizetni. A Csangcsunnál ráadásul pontosan tisztában vannak a magyar játékos képességeivel, hiszen Huszti korábban már volt a klub játékosa.

Kínában a hónap végéig lehet igazolni új labdarúgókat, így az idő nem sürgeti a Jatajt, ennek ellenére hamarosan lezárulhat a játékos ügye.

Tedd okostelefonod főképernyőjére a csakfoci-t – kattints ide!