Fredi Bobic, a német élvonalbeli Hertha BSC sportigazgatója online közgyűlésen válaszolt a szurkolók kérdéseire. Elkerülhetetlen volt a tavaly november végi edzőváltás is. Mint ismert Dárdai Pált azonnali hatállyal felmentették a vezetőedzői posztjáról, munkáját a szezon végéig Tayfun Korkut vette át. A beszélgetést a Berliner Kurier szemlézte, ezekből idézünk az alábbiakban.

Először is azt kell mondanom, tiszteletteljesen váltunk el egymástól. Ki akartunk szakadni a passzív futballból és támadó focit szerettünk volna játszani. Dárdai Pál remek munkát végzett, de nem éreztem úgy, hogy bármi is változna a játékunkban. Együttműködnek a játékosok és belemennek az edzőváltásba vagy kételkedni fognak? Ez is egy szempont volt a döntésemben. Vagyis annak ellenére, hogy Dárdai májusban megmentette a csapatot, már nem rendelkezett kellő meggyőző erővel – kezdte Fredi Bobic, majd a Dárdai utódjáról, a német-török állampolgárságú Tayfun Korkut helyzetéről és munkásságáról is említést tett.

Neki kellene a bátor, támadó focit játszania a csapattal. Ez eddig csak bizonyos mértékig sikerült. Tayfun Korkut személyében olyan edzőnk van, aki nyárig szóló szerződést írt alá. Nem ragaszkodik a szerződésében szereplő biztonsági záradékhoz. A jelenlegi helyzet ellenére nincs más edző a tarsolyunkban. Semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a megbízatása folytatódjon, de szeretnénk végre látni a fejlődést – mondta a sportigazgató, aki hozzátette, nagyra tartja Korkutot.

Amikor kineveztem Tayfunt egyértelmű küldetéssel és tervvel indítottam: bátor, támadó futballt szeretnék látni. Egy szerdai kupagyőzelem az Union Berlin ellen nagyon fontos lenne az önbizalom szempontjából. Nem csak a német kupában akarunk továbbjutni, hanem meg akarjuk verni az Uniont. Ehhez a fiúknak pedig keményen kell dolgozniuk.

A Hertha BSC legutóbb gól nélküli döntetlent játszott a Bundesliga 19. fordulójában, az eddig megszerzett 22 ponttal a 13. helyen áll a tabellán.

Dárdai nevét meglepő helyen dobták be – egy aranylabdást válthatna a kispadon