A Hertha szerdán kapta meg a hírt, hogy három mérkőzésre eltiltották csapatkapitányát, a belga válogatott védőt, Dedryck Boyatát, aki a Hoffenheim ellen 2-0-ra elveszített bajnokin kapott piros lapot.

Dárdai Pálnak így az egyik legfontosabb játékosa veszett el hetekre, ráadásul egy olyan posztról, ahol egyébként is adódtak már problémái a berliniek szakvezetőjének. A Berliner Kurirer hívta fel arra a figyelmet, hogy a magyar trénernek már szinte rutinfeladattá válik az az idényben, hogy újraépítse a védelmét a különböző gondok miatt.

A Herthánál konkrétan az elmúlt tíz bajnokin nem volt olyan, hogy ugyanazzal a hátsó alakzattal tudott volna felállni a fővárosi gárda, ez a tendencia pedig most, Boyata kiesésével tovább folytatódik.

És ezúttal az a játékos segíthet elsősorban befoltozni a lyukassá vált védelmet, akit Dárdai a legjobban ismer az egész keretből. A szakvezető középső fia, a 19 éves Dárdai Márton ugyan maga is izomsérüléssel bajlódott az utóbbi időben, de épp mostanra épült fel teljesen, hogy minden bizonnyal kezdőként álljon majd édesapja rendelkezésere a Bayer Leverkusen elleni vasárnapi Bundesliga-találkozón. Vagy ahogy a lap írja,

Dárdai kapcsolja ki Dárdai vészriadójának jelzését.

Az egyelőre német színekben futballozó, ottani utánpótlás-válogatott Dárdai Márton 5 német bajnokin lépett eddig pályára az idényben, de játszott már a Német Kupában is.

Szoboszlai Neymarnak: “Én sosem hibázom”; Orbán megsérült, Gulácsi-Mbappé 2-0 – a BL magyar visszhangjai