Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el hétvégén a Bundesligában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, amely ezúttal hazai pályán a Düsseldorf ellen maradt alul. Nem is kellett több a német sajtónak ahhoz, hogy máris a magyar vezetőedző távozásával kapcsolatban jelenjen meg cikk,

a morgenpost.de szerint Dárdai napjai meg vannak számlálva,

és nagyobb az esélye annak, hogy az idény végén menesztik, mint hogy a következő kiírásban is ő fogja irányítani a berlinieket.

A cikk megjegyzi, már az is csoda, hogy ez a téma még csak most kerül terítékre, hiszen a statisztika szerint a profi német osztályokban egy vezetőedző átlagosan 18 hónapot tölt el egy csapatnál, Dárdai pedig már 2015 februárja óta dolgozik a Herthánál.

A Morgenpost arra alapozza Dárdai menesztését, hogy a magyar tréner és Michael Preetz sportigazgató teljesen másképp értékeli a klub jelenlegi helyzetét.

Hiba lenne behunyni a szemünket, ez a teljesítmény kevés. Mindenkinek szól ez a figyelmeztetés

– mondta Preetz a hétvégi találkozót követően, amire Dárdai így reagált.

Szerintem láthatta a javulást, igaz az eredmény valóban nem jött. Joga van ahhoz, hogy ilyet nyilatkozzon, nyomást is helyezhet ránk, ehhez is joga van. Ő rakta össze a keretet. Természetesen az edzőt is kritizálhatja, nincs ezzel semmi bajom, ehhez is joga van – így a magyar tréner.

Dárdai továbbá a médiát is kritizálta, ami szerinte túlzott várakozásokat fogalmaz meg a Herthával szemben, hiszen a BL- vagy EL-indulás nem reális célkitűzés.

Nem tűztünk ki irreális célokat, ezt kívülről tették meg helyettünk. A BL-ről és az EL-ről a sajtó írt, ez nem igazságos, olyan, mint egy kitervelt emberölés. Az újságírók feltornászták az elvárásokat, hogy utána sz.rt tudjanak írni. Néha úgy érzem, a kárörömből élnek – tette hozzá Dárdai.

A Morgenpost megjegyzi, ugyan a klubigazgató januárban kijelentette, hogy a 2019/20-as idényben is Dárdai lesz az edző, ám ha a hátralévő hat fordulóban nem változik meg a csapat formája, akkor július 1-jén új vezetőedzőt neveznek ki a Hertha élére.