Mint ismeretes, mintegy másfél év “kihagyás” után ismét Dárdai Pál lett a Hertha első csapatának vezetőedzője, Bruno Labbadiát válta ült vissza a kispadra az egykori magyar szövetségi kapitány. Még kinevezése előtt felmerült a német sajtóban, hogy csak ideiglenesen, a tavaszi idényre kapja meg a csapatot a klubikon, de végül másfél éves szerződést kötöttek a 44 éves trénerrel.

Egy meccs, másfél pont

Ugyanakkor a mértékadó német focimagazin, a Kicker szerint komoly feltétele van annak, hogy a következő idényben is Dárdai legyen a vezetőedző. A lap úgy tudja, konkrét kitételként került a szakember szerződésébe, hogy hány pontot kell szereznie az idény második felében.

A Kicker azt írja, Dárdainak 1,5 pontot kell szereznie átlagosan meccsenként, a hátralévő 16 találkozón, hogy átugorhassa az elé állított akadályt, ebben az esetben lép majd életbe a kontraktusa a 2021/2022-es szezonra is.

Összehasonlításként: a Hertha Labbadia irányítása mellett, a neki jutott 27 bajnokin átlagosan 1,11 pontot szerzett, ebben az idényben pedig 18 meccsen 17 pont volt a “termése”.

Magát Dárdait is megkérdezték arról, mi a feltétele annak, hogy jövőre is ő lehessen a vezetőedző. A magyar szakember kedden kitérő választ adott a kérdésre.

Egyelőre nem mennék el ilyen messzire. A lényeg, hogy jó munkát végezzek a nyárig, aztán majd meglátjuk. Igaz, van egyfajta terv, én pedig egy furcsak fickó vagyok, olyan kihívás kellett, amit én is élvezni fogok. Egyelőre nem akarok a szerződésről beszélni, eredményesen akarom irányítani a csapatot, és szeretném jól érezni magam a következő fél évben – tette hozzá a tréner.

A Bundesligában jelenleg 14. Hertha – amely csak két pontra áll az osztályozós pozíciótól – a következő fordulóban, szombaton a 6. Eintracht Frankfurt vendége lesz.

Dárdai: “Nem igazán gratulálnék magamnak, hogy ebben a szituációban elvállaltam ezt a csapatot”