Korábban, német sajtóhírek alapján már beszámoltunk arról, hogy Ante Covic, a berliniek korábbi játékosa és jelenlegi utánpótlásedzője lehet az idény végén távozó Dárdai Pál vezetőedző utódja a Hertha kispadján.

A fővárosi gárda vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy Coric lesz a Bundesliga-csapat új szakvezetője július elsejétől. Munkáját Mirko Dickhaut másodedző is segíti majd, de a Dárdai-stáb többi tagja, így például

Petry Zsolt kapusedző is marad a posztján.

Nekem, mint született berlininek, aki játszott is a Herthában, egy gyerekkori álma válik valóra a kinevezésemmel. A klub nekem soha nem csak egy egyszerű munkaadóm volt, hanem az igazi szenvedélyem – mondta a még az U23-as korosztályt irányító tréner. – Szeretném ezt a szenvedélyt, ezeket az érzelmeket a játékosokba is beletáplálni, de ez csak akkor működhet, ha ők is akarják. Igazi csapatembernek tartom magam, aki a kemény munkában hisz. Játékosként már megtapasztalhattam, milyenek a Hertha szurkolói, remélem, edzőként is átélhetem majd ugyanazt. Ennél jobban nem is várhatnám az előttem álló feladatokat – tette hozzá a horvát származású, de a német fővárosban született Covic, aki 1996 és 2000, majd 2003 és 2010 között volt a klub játékosa, összesen 247 mérkőzésen viselte a Hertha-mezt.

Mint ismeretes, Dárdai Pál távozását követően egy év pihenőt tervez edzői karrierjében, utána dőlhet majd el, hogy más csapat kispadjára ül majd le, vagy esetleg visszatér a Hertha utánpótlásába trénerként.