Most vagy soha!

A Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál a január végi kinevezése óta egyértelműen próbálta levenni a terhet a játékosok válláról, és a “csak semmi görcsösség” mottót igyekezett sulykolni a kiesés ellen küzdő csapata felé. Az Augsburg elleni következő bajnoki előtt viszont válságértekezletet tartott a magyar tréner, ahol megváltoztatta a jelszót és mostantól nyomástesztnek veti alá a játékosait – írja a Berliner Kurier.

– Mindenki tudja értelmezni a tabellát. Egy olyan találkozó következik, amit meg kell nyerni, ezt fogom újra és újra hangsúlyozni számukra egész héten – idézte Dárdai szavait a berlini lap.

Mint ismert, a magyar szakember irányításával eddig négy vereség és egy döntetlen a mérlege a Herthának, amelynek a sorsolása sem volt túl baráti az elmúlt hetekben, hiszen a bajnokság első négy helyezettjével is összecsapott, hétvégén viszont a 13. helyezett Augsburg érkezik az Olimpiai Stadionba, a győzelem pedig kötelező lenne.

– Ezen a héten újra és újra azt fogom mondani, hogy “kell, kell és kell”. Szeretném látni és érezni, hogyan kezelik ezt a szituációt a játékosok – folytatta a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki bízik abban, hogy a labdarúgók mentálisan erősek a Herthánál. – A játékunkat eddig is jellemezte a szervezettség, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és csak kevés káoszos pillanatunk volt. Az utolsó passzokban vagy lövésekben viszont akadtak hibák, valamikor pedig meg kell szólalnia annak a bizonyos csengőnek…

A lap kiemel egy pozitívumot is: a Hertha vezető játékosai felismerték a fenyegető helyzetet.

– Őszintének kell lennünk: jelenleg a kiesés ellen harcolunk. A következő hetek meccsei nagyon fontosak lesznek – mondta a kapus, Rune Jarstein, míg a csapatkapitány-helyettes Niklas Stark azt hangsúlyozta, hogy olyan helyzetet kell teremteniük, hogy felszabadultan játszhassanak, ehhez pedig hideg fejekre lesz szükség.

Dárdai Szabiccsal oldaná meg a Hertha egyik legnagyobb gondját: “Pali, szerinted ez így jó?”