Ahogy arról beszámoltunk, nem tudott pontot szerezni a Dárdai Pál vezette Hertha a harmadik helyezett Wolfsburg otthonában (0-2), a Bundesliga 23. fordulójában, így Dárdai a kispadra visszatérését követő ötödik mérkőzésén a negyedik vereségét szenvedte el és még mindig nyeretlen második Hertha-korszakában edzőként.

A Berliner Zeitung világít rá arra cikkében, hogy Dárdainak és csapatának rossz sorozata nagymértékben köszönhetően a Hertha-csatárok gólképtelenségének is: a támadók négy mérkőzés óta nem találtak be a kapuba, de az utóbbi kilenc találkozón is csak összesen kétszer.

A lap azt írja, hogy emiatt Dárdai egy régi kollégájához és barátjához, Szabics Imréhez fordult. Az osztrák válogatott másodedzője – aki áprilistól a MOL Fehérvár irányítását veszi majd át – együtt dolgozott a Hertha szakvezetőjével a magyar válogatottnál és igen jó viszonyt ápol egymással a két tréner. Mint kiderült, Szabics tanácsára Dárdai leállította azokat a különedzéseket, amelyek az elmúlt hetekben zajlottak, és amelyeken a csatárok az egy az egy elleni szituációkat, illetve a kapuralövéseket gyakorolták Zecke Neuendorf másodedző vezetésével.

Dárdai a Wolfsburg elleni 0-2 után, Szabics tanácsát is figyelembe véve döntött úgy, hogy nem ez a mód a támadók fejlesztésére és ösztönzésére.

Beszéltem Szabics Imrével, aki egy remek középcsatár volt Stuttgartban. Meséltem neki, hogy egyéni edzéseket tartunk a csatároknak.

Pali, szerinted ez így jó? Szerintem azt gondolják, azért kell külön edzeniük, mert nem képesek semmire. Jobb ezt békén hagyni, hadd menjen a maga útján.

És valóban: a csatárok szentek és sérthetetlenek, hagyni kell őket dolgozni a maguk módján, el fog jönni a pillanat, amikor megint elkezdik újra lőni a gólokat. El is kell jönnie ennek a pillanatnak, minden más elég abnormális lenne – tette hozzá Dárdai.

A berlini lap pedig megjegyzi, remélik, a szakvezető jó tanácsot kapott Szabicstól.

A Hertha újabb veresége után Dárdai a BL-ben érzi magát: „Ez pszichológiai nyomás”