A korábbi 2-szeres német válogatott játékos – aki Karl-Heinz Rummenigge, a szintén korábbi válogatott labdarúgó, majd hosszú éveken keresztül Bayern-elnök testvére – finoman szólva sem volt jó véleménnyel Dárdai Pál vezetőedző munkájáról az Union Berlin elleni városi rangadó előtt.

– Dárdai Pál ízig-vérig herthás, de sportszakmailag még nem győzött meg, és akkor vesztett a szememben, amikor az előző idényben a kiesés elkerülése után szivarozva adott interjút élő adásban. Egyáltalán nem találtam helyénvalónak, hogy egy ilyen klubnál a bennmaradást úgy ünnepeljék, mint egy bajnoki címet – mondta Rummenigge, majd a korábban a Barcelonában is megfordult Kevin-Prince Boatenggel folytatta a kritizálást. – Évek óta tudjuk, hogy fizikailag nem képes arra, hogy egy Bundesliga-klubnak segítsen, ezért nem is értettem a szerződtetését. Egy vezetőnek fittnek kell lennie és teljesítenie kell a pályán, különben beszélhetsz, amennyit akarsz az öltözőben, nem leszel hiteles.

Rummenigge a szezon előtt Frankfurtból érkezett Fredi Bobicról elmondta, neki kellene a csapatot a csúcsra vezetnie, a sportigazgató azonban nem találja egyszerűnek a berlini körülményeket.

– A piacon jelenleg nincs topedző, a fontos szerepet betöltő ügyvezető, Carsten Schmidt magánéleti okokból lemondott, a befektető Lars Windhorst pedig – mint hallani – kevéssé ért a futballhoz – idézte a korábbi válogatott labdarúgót a sport1.de.

A klublegendák nem kímélik Dárdait: “Nem ő a végleges megoldás, valószínűleg távozni fog”