Két klublegenda, egy vélemény!

Szombaton kerül sor a Bundesligában a Union Berlin és a Hertha BSC várva várt derbijére. Mintha nem lett volna már elég feszültség az elmúlt időszakban a berlini kékek háza táján, a Hertha-ikon Erich Beer és az Union-legenda Torsten Mattuschka még több olajat öntött a tűzre, és Dárdai Pál vezetőedző távozását jósolják.

– Ha Bobic megtalálta a megfelelő edzőt a jövőre nézve, akkor meg fogja mondani Pálnak, hogy ennyi volt – nyilatkozta Beer, aki úgy véli, hogy a magyar edző már nem sokáig marad a kispadon Fredi Bobic sportigazgató regnálása alatt.

Mattuschka a Kickernek adott interjújában egy lépéssel tovább megy:

– Én is úgy gondolom, hogy Dárdai nem a végleges megoldás. Ha legközelebb jön egy gyenge periódus, valószínűleg ő is távozik – mondta Mattuschka.

Mindketten egyetértenek a Hertha és az Union közötti különbségekben is.

– Az Union egy nagy családnak tűnik. Sajnos a Hertha jelenleg már nem az – folytatta Beer, akinek a véleményét osztja az Unionnál 2005 és 2014 között megfordult Mattuschka is. – Az Unionnál jelenleg jobb a csapategység, mint a Herthánál. A Herthának sok fiatal játékosa van, de sok problémás esete is volt, mint például a nyáron távozott Cunha és  Lukebakio, ilyen egoista játékosokat nem láthatsz az Unionnál.

Igaz, már a Herhánál sincsenek, Dárdai csapata a távozók után stabilabbnak tűnik, de a kék-fehérek még nem igazán találtak magukra – jegyzi meg a Berliner-Kurier. Ennek is köszönhető, hogy a Hertha csak a 13. helyen áll a Bundesligában, míg az Union négy egységgel többet gyűjtött és a 8. pozícióból várja a városi rangadót.

– A Hertha olyan sztárokat hoz, akik nem is igazán sztárok, a sok pénzt nem olyan értelmesen használták fel. Az Unionnál ezzel szemben a csapat maga a sztár – zárta a kritikáját Beer.

Mindenki megijedt, amikor Dárdai kikerült az Eb-címvédő keretéből