Mozgalmas időszakon van túl a német délvonalbeli Hertha BSC, amely másfél hete menesztette Bruno Labbadia vezetőedzőt, helyét az a Dárdai Pál vette át, aki 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. A 44 éves magyar szakember visszatérése nem sikerült jól, hiszen 3-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurt vendégeként, majd a találkozó napján a németek legendája, Dietmar Hamann kritikával illette együttesét. Közben pedig Dárdai a volt főnökének “üzent”, aki korábban kirúgta az együttes éléről.

Az egykor szebb napokat látott klubnál úgy tűnik, ismét pénz állhat a házhoz. Legalábbis erre tett utalást Jens Lehmann, a Hertha BSC felügyelői bizottságának tagja, aki az edzőváltásról is nyilatkozott.

Nagyon tisztelem az előző edzőt (Bruno Labbadia – a szerk.), de vele valamilyen oknál fogva nem úgy fejlődtek a játékosok, ahogyan mindannyian szerettük volna. Az új edzővel most már ráléptünk a fejlődés útjára – mondta Jens Lehmann a Sky TV-nek, majd a szezon előtt megfogalmazott célokra is kitért.  – Berlin Németország legnagyobb városa. Még mindig úgy gondolom, a csapat kilátásai jók, bár most kicsit rögös az előttünk álló út. A szezon előtt a nemzetközi kupaszereplést tűztük ki magunk elé, valószínűleg nem fog összejönni, de akkor is ragaszkodni kell a korábbi elképzeléseinkhez.

A közelmúltban történt események ellenére Lehmann nem számít arra, hogy Lars Windhorst nagyvállalkozó “elzárná a pénzcsapot”. Mint ismert a 44 éves német üzletember Dárdai két évvel ezelőtti leváltása után kezdte el önteni az euró-százmilliókat a klubba – az összesen 274 millió eurójából (98 milliárd forint) 144 millió euróért (51,2 milliárd forintért) szerződtettek új játékosokat –  de a magyar szakember utódai sorra múlták alul az eredményeit. Közel másfél év alatt pedig Labbadia volt a negyedik menesztett edző, és nemrégiben az addigi sportigazgató, Michael Preetz is lapátra került.

A Herthánál fontos a csapatszellem kialakítása. Mindenki tudja, hogy van egy befektetőnk, akinek kicsivel több hálával tartozunk. Amikor beszéltem vele, azt mondta, el tudja képzelni, hogy a Hertha egy életen át a társa lesz – fogalmazott Lehmann, aki szerint nyárra újabb 100 millió euró kerülhet a büdzsébe.

A Hertha a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 15. a Bundesligában, csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az osztályzós helyen álló újonc Arminia Bielefeldet.

Dárdai beszólt a volt főnökének, aki kirúgta a Herthától – egyből rájött a csapata legnagyobb hibájára