Újabb győzelmet aratott a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC, miután a berliniek a szezonbeli harmadik győzelmüket aratva, 2-1-re legyőzték az Eintracht Frankfurtot a Bundesliga legutóbbi fordulójában. Korábban nem volt ez így, hiszen a csapat sokáig kiesőhelyen lavírozott.

A gyenge szereplésből kifolyólag német sajtóban hetek óta temették a magyar edzőt és az együttest egyaránt, helyi sajtóhírek szerint – Edin Terzic személyében – az utódját is kereste Fredi Bobic sportigazgató, végül ezt maga az érintett cáfolta. Most viszont úgy tűnik, Dárdai a Frankfurt ellen elért bravúrral rácáfolt a kételkedők hadára, és alaposan odaszúrt a német sajtó képviselőinek is.

Nem az edző vagy az állása itt a lényeg. A játékosok miatt volt fontos ez a siker, mert én látom, mennyit dolgoznak hétről hétre – mondta a lefújás után a Sky mikrofonja előtt Dárdai, akinek ez volt edzői pályafutása 175. Bundesliga-meccse. Némileg ellentmond az első Hertha-gólt szerző Marco Richter szavai, aki szerint érte is játszottak.

Ez érte is volt, mindenképpen – nyilatkozta szűkszavúan a német U21-es válogatott szélső.

Dárdai az értékelésében hangsúlyozta, az első félidei játékuk tökéletes volt, szakértők pedig a jó cseréjéért dicsértek, miután a második gólt egy remekül kivitelezett kontratámadás végén a két perccel korábban pályára küldött Jurgen Ekkelenkamp szerezte.

– A második félidőben is ugyanolyan nyugodtak maradtunk, így a legnagyobb frankfurti nyomást is át tudtuk vészelni – tette hozzá a magyar tréner, aki úgy véli, a csapatának időre van szüksége az elképzeléseinek megvalósításához.

A nyári átigazolási időszak végén hat-hét játékos ment el. Időre van szükség, hogy a csapat átvegye az elképzeléseimet. Ez eltart egy darabig, Nem varázsló vagyok, csak egy teljesen egyszerű edző. Ha nem így lenne, minden csapat a Bajnokok Ligájában játszana – jelentette ki Dárdai, akinek az irányításával a gárda a kéthetes válogatott szünetet kihasználva teljes mértékben Frankfurt elleni mérkőzésre készült, és mint kiderült, meglett a gyümölcse. – Maximálisan felkészültünk belőlük és elégedettek vagyunk azzal, amit a srácok nyújtottak.

Dárdai az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, többek közt a korábbi Aranylabdás német futballikon és későbbi magyar kapitány, Lothar Matthäus is pár pár keresetlen szóval illette a munkásságát. A magyar szakember nem hagyta szó nélkül a 60 éves legenda szavait, egyben csattanós választ adott a kritikusainak, miután legyőzte a Frankfurtot, és megelőzte a tabellán.

Ezek a hangok csak a médiából jöttek. A klub egyetlen hivatalos személyétől sem hallottam soha, hogy valamit rosszul csinálok. A bulvársajtó írjon, amit akar, mi nyugodtan és jókedvűen dolgozunk. Aki nem hiszi, jöjjön és nézze meg! Csak ismételni tudom, hogy milyen jól edzenek a srácok, és ma végre jól játszottak. Szisztematikusan, taktikusan és fegyelmezetten. Ha így fejlődnek tovább, sok örömünk lesz a csapatban.

A berlini együttes nyolc forduló után az 13 helyen áll a Bundesliga tabelláján, a következő fordulóban a Mönchengladbachot fogadja.