Mint ismert, a Bundesliga előző fordulójában a Hertha BSC 3-0-ra kikapott hazai pályán az RB Leipzigtől, így a Dárdai Pál vezette berliniek egy pontra kerültek a kiesést jelentő 17. helytől, az osztályozót érő 16. Bielefeldet – amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – pedig csak a jobb gólkülönbségük miatt előzik meg.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló lipcseiek elleni vereség egyik kulcsmomentuma Mattéo Guendouzi hibája volt, aki a saját 16-osán belül veszítette el a labdát, majd ezt követően szerezték meg a vendégek a második találatukat. Az Arsenaltól kölcsönben lévő középpályás teljesítményével kapcsolatban nem rejtette véka alá a véleményét a magyar edző.

– Olyan, mint egy kamasz, lázad. Tudnia kell, hol vannak a határai, ezt meg kell tanulnia. Az ember nem dobhatja el mindig magát, létezik már a videóbíró és ott a játékvezető is. Nem lehet tovább színészkedni – idézi a sportskeeda.com Dárdait, aki egyetértett azzal, hogy Guendouzi labdavesztésénél nem történt szabálytalanság, hiába reklamálta azt a játékosa. – Az edzésen sem nézem el neki, ha kritikus helyen veszíti el a labdát, sosem fújom le ezeket a jeleneteket, és ő mindig dühös is ezért. A Leipzig ellen is alábecsülte a helyzetet, és ezt gyakran teszi meg.

Dárdai kiemelte azt is, tisztában van azzal, hogy Guendouzi kellően jó játékos ahhoz, hogy az utolsó passzokat megelőzően jól döntsön és lehet támaszkodni a labdabiztosságára, ennek pedig a Leipzig ellen is mennie kellett volna a hátul cselezgetés helyett.

Az Arsenal-kölcsönjátékos hibája

Az egyelőre nyeretlenül visszatért Dárdai az újabb vereség után: “Nem pánikolunk!”