Dárdai Márton bekerült a Bundesliga-forduló álomcsapatába, amelyben hét klub, köztük a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC, a három magyar játékost is soraiban tudó Leipzig ellen döntetlent elérő Köln, valamint a címvédő Bayern München dominál, összesen öt játékossal.

A 19 esztendős Dárdai bokasérüléséből felépülve tevékeny részt vállalt abban, hogy a Hertha megszerezze szezonbeli második győzelmét, hiszen a szögletét követően Ekkelenkamp fejelt a jobb alsóba a Fürth elleni bajnokin – ezzel egalizáltak a berliniek.

Teljesítménye a forduló értékelésében sem maradt nyom nélkül. A mértékadó nemzetközi oldal, a WhoScored.com beválasztotta a Bundesliga hét csapatába Dárdait. A portál a legfontosabb mutatók és statisztikák alapján osztályozza a játékosokat. A magyar védő 7,9-es érdemjegyet kapott, és olyan futballisták társaságába emelte, mint például a norvég Erling Haaland vagy a lengyel Robert Lewandowski, azaz a liga válogatott gólvágói.

A WhoScored.com álomcsapata:

Horn (Köln) – Mbabu (Wolfsburg), Oxford (Augsburg), DÁRDAI (Hertha BSC), Raum (Hoffenheim) – Gnabry (Bayern München), Kimmich (Bayern München), Goretzka (Bayern München), Sané (Bayern München) – Haaland (Borussia Dortmund), Lewandowski (Bayern München)

Dárdai: “Mindenkinek szörnyetegnek kell lennie, aki feltétlenül játszani akar” – saját fiát is dicsérte a Hertha edzője