Dárdai Márton szilárdan a Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgóklubban látja magát a jövőben – derül ki a Morgenpost interjújából.

– A Hertha az első számomra, az egész családom ezzel a klubbal nőtt fel. Több időt töltök az Olimpiaparkban, mint otthon – mondta a 19 éves védő. A klubtól távozó korábbi fiatal klubtársaival, Luca Netz-cel és Lazar Samardziccsal ellentétben Dárdai Pál vezetőedző fiánál nincs napirenden a klubváltás.

– Soha nem gondoltam erre. Most egyelőre itt vagyok, itt akarok minél jobb teljesítményt nyújtani, és itt akarok fejlődni mondta Dárdai, aki az előző szezon utolsó felében édesapja alatt került rendszeresen a kezdőcsapatba.

Dárdai Márton egyértelmű választóvonalat húz Dárdai Pál edzői és apai szerepe között.

– Otthon ő az apám, így nem is gondolok arra akkor, hogy mi történik a Herthánál. Amint belépek az öltözőbe, akkor pedig ő az edzőm. A klubban edzőként szólítom meg. Olyan, mintha egy másik ember lenne az edzőm

idézi a bz-berlin.de Mártont.

A védő Dárdai Pál vezetőedző irányítása alatt gondtalan szezonban reménykedik.

– A szezon elején gyakran jól kezdtük a meccseket, de aztán voltak olyan szakaszaink is, amikor kicsit elvesztettük a fonalat – mondta Dárdai Márton a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig elleni idegenbeli mérkőzés előtt. – Ez az utóbbi néhány meccsen megváltozott. Ha mindenki az erősségének megfelelően játszik, sokkal több pontot szerezhetünk, mint tavaly.

Dárdai: “Mindenkinek szörnyetegnek kell lennie, aki feltétlenül játszani akar” – saját fiát is dicsérte a Hertha edzője