Mint arról beszámoltunk, a Bundesliga 12. fordulójának berlini derbijén az Union hazai pályán 2-0-ra megverte a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-t. A vendégek már a 30. percben kétgólos hátrányban voltak, majd a szünet előtt videobírózás után érvénytelenítették találatukat. A Hertha a második félidőben sem tudott elég veszélyesen futballozni az egyenlítéshez, sőt, végül még a szépítés sem jött össze a magyar szakvezető csapatának.

A vesztes presztízstalálkozót követően érthetően gyászos volt a hangulat a Herthánál.

Persze, hogy sokkal rosszabb egy ilyen meccset elveszíteni. Kimegyek a kertbe a kutyával és már hallgatom is a szomszéd kritikáját…a játékosokat most kicsit békénhagyom, az nem vezetne ma semmi jóra – mondta Dárdai Pál vasárnap a Süddeutsche Zeitung cikke szerint. – De aztán lesz egy beszélgetésünk, egy őszinte beszélgetésünk, egy igazán nyílt és őszinte beszélgetésünk – tekintett előre Dárdai, aki a lap szerint úgy fogalmazott, hogy a “játékosai olyan gyerekeknek tűntek, akiket a szüleik még nem mernek elengedni az iskolába biciklivel”.

Dárdai közvetlen főnöke, Fredi Bobic sportigazgató ennél sokkal fenyegetőbb hangvételű üzenetet küldött a játékosok és a szakmai stáb felé is, miután a Hertha – főként kilátástalan és ötlettelen támadójátéka miatt – kikapott az Union otthonában.

Ez a meccs sok tanúlsággal szolgált, ma sok mindent megtudtam. Aminek következményei lesznek a következő. hetek, hónapok és évek terveit illetően is

– mondta a klubvezető.