“Minden mérkőzés számít, minden egyes alkalommal fittnek kell lenned, minden párharc lényeges, a reakciók sebessége pedig sorsdöntő. Eközben nem lehetsz túlmotivált sem, sokba kerülhet, ha elragadnak az érzelmek” – tekintett előre Dárdai Pál a Berliner Zeitungnak a hétvégi, Union elleni fővárosi rangadó előtt, ami a Hertha magyar szakvezetője szerint sok szempontból is különleges a többi derbihez képest.

– Persze, itt is szerepet játszanak az érzelmek, 90 percen át nem leszünk barátok. De előtte és utána mindannyian berliniek vagyunk.

Sportbéli riválisok vagyunk, de messze vagyunk attól, amit mondjuk egy Real Madrid-Barcelona ellentét jelent. Ahhoz legalább 15 évesn át kellene egymással csatáznunk, ráadásul a bajnoki címért. Jó lenne mondjuk, ha oda eljutnánk és a berlini csapatok uralnák a Bundesligát.

Ezen a derbin nincs gyűlölet.

Egyébként szerintem mindenki irigy ránk kicsit, hogy Berlinben játsszák majd a Bundesliga városi rangadóját. Szerintem nagyszerű, hogy az Union felemelkedett két évvel ezelőtt. Az eddigi tapasztalataim igen pozitívak velük kapcsolatban, szerencsére az Union szurkolóival is jól kijövök. Volt olyan, hogy összefutottam párukkal a stadionban és meghívtak egy sörre is. “Pál, te egy rendes fickó vagy” – mondták nekem. A szurkolók hetekig erről beszélnek mindkét oldalon, a hétfő pedig arról fog szólni, hogy ki gratulál kinek. Szeretnénk egy jó haditervvel és megfelelő motiváltsággal a pályára küldeni a csapatot, hogy a szurkolóinknak is jó pillanatokat szerezzünk – fogalmazott a magyar tréner.

A nyolcadik helyen álló Union Berlin és a tizenharmadik Hertha BSC szombaton 18:30-kor csap össze a Bundesliga 12. fordulójában, a Stadion An der Alten Förstereiben.

A klublegendák nem kímélik Dárdait: “Nem ő a végleges megoldás, valószínűleg távozni fog”