Dárdai Mártont a Berliner Zeitung cikke szerint “Németország egyik legnagyobb tehetségének tartják”, végigjárta az összes német utánpótlás-válogatottat és a Herthában is alapember volt – amíg meg nem érkezett az új vezetőedző, Tayfun Korkut a játékos édesapja, Dárdai Pál helyére leülve a kispadra. A 19 éves, saját nevelésű bekket a berlini szurkolók a tavalyi szezon után az “Év játékosának” választották és 2025-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Emiatt sokan furcsállták, hogy Korkut nem adott még lehetőséget a német-magyar futballistának – akit sérülés is hátráltatott az elmúlt hónapokban – és a Kicker írt arról a napokban, hogy Dárdai kölcsönben a 20-szoros svájci bajnok Baselhez kerülhet, hogy játékba lendüljön. Ehhez képest a Hertha vezetőedzője, amikor arról kérdezték, hogy mi szól nála Dárdai ellen és miért nem játszatja, így válaszolt:

Semmi nem szól ellene, meg fogja kapni a lehetőséget – mondta a tréner, cáfolva, hogy a védő távozna a fővárosból.

A berlini lap is úgy tudja egyébként, hogy nem tervezik a játékos Bázelbe való kölcsönadást, Dárdainak pedig lehetősége lesz arra, hogy Korkut irányítása alatt is megmutassa tudását. Erről egyébként a berlini újság szerint Fredi Bobic sportigazgató is biztosította már a szurkolókat.

FRISSÍTÉS: Dárdai Márton kezdőként lépett pályára a Herthában és az 58. percig játszott a Bayern München elleni, 4-1-re elveszített vasárnapi bajnokin.

Schäfer iránt több Bundesliga-csapat is érdeklődött: “Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem”