Az M4 Sportnak nyilatkozó Dárdai Pál szerint a Hertha határozottan előrelépett az előző szezonhoz képest, és bár sérülések és eltiltások miatt nem tudta még kétszer ugyanazt a csapatot a pályára küldeni, de a kék-fehérek így is venni tudták az akadályokat.

A berliniek 10 fordulót követően a 4. helyet foglalják el a Bundesliga tabelláján, a hétvégén a BL-ben is érdekelt Borussia Mönchengladbach csapatát verték remek játékkal 3-0-ra.

Tudtuk kompenzálni, mert a játékosokban benne vannak az automatizmusok, tudják a rendszert, hogy mit kell csinálni labda ellen, mit kell csinálni labdával. Rengeteget léptünk szerintem előre kombinációs játékban, jót tesz a sok kis játék, a sok futsal, a sok gyors automatizmus, mert jó döntéseket hoznak, bele vannak préselve edzésen.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya hozzátette, a Hertha játéka nagyon sok energiát követel, ezért nem tudja, meddig fogják bírni a játékosok a tempót.

Nagyon sokat kell futni, hajtani, hogy ilyen távolságokat be tudjunk futni, hogy ennyire tudjunk zárni. Meglátjuk, mennyire őrli föl a csapatot és mennyire tudunk rotálni.

Mint ismeretes, a napokban a Wolfsburg együttesével is hírbe hozták Dárdait, aki azonban nem akar váltani és a Herthánál is ragaszkodnak hozzá.

Nem hagytam magam befolyásolni. Öt-hat-hét komoly menedzser ajánlkozik, de nem foglalkozom ezzel. Álommunka ez nekem, itt lakom a stadion közelében, a gyerekeim itt fociznak a Herthában.  Úgy élek, mint valami mesében. Pénzre nem érdemes felváltani ezt az egészet.  A pénz nem tesz boldoggá, a magyar kolbász bent van spájzban, jó kedvűek vagyunk, jól élünk – fogalmazott Dárdai.

A tréner szót ejtett arról is, miért volt hiba nem meglovagolni az Európa-bajnokság sikerét a hazai bajnokságban is.

A magyar labdarúgás, a klubok vezetése nem készült fel az Európa-bajnokság sikerére, otthon alábecsülték ennek a hatását. Mondtam, hogy legyen egy terv, hogyan visszük tovább az eufóriát, de rúgtunk egy öngólt, ment a vacakolás. Ha nyertünk volna Feröer ellen, akkor a Svájc elleni találkozót sem veszítettük volna el, mivel olyan a szurkolótáborunk, olyan az ereje, hogy az hihetetlen. Velük mindenkit meg lehet verni, de ehhez az kell, hogy a szurkolók a csapat mögött álljanak – tette hozzá.

.