Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC szombaton 5-0-s vereséget szenvedett a Gulácsi Péterrel, és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig ellen. A magyar edző a lefújást követően a Sky Sports-nak értékelt.

Úgy érzem, hogy ez az eddigi legnagyobb vereség az edzői karrieremben.

Már most nagyon fájó, és még lesz egy ugyancsak “kellemes” buszutunk hazafelé. Nem akarok magyarázkodni, hagyjuk ezt inkább… De egy valamit tudnia kell mindenkinek: nem képviselünk olyan minőséget, mint sok másik csapat, mindent magunknak kell elérnünk. Sok játékosom későn jött vissza a válogatottól, a kezdőből csak egy valaki tudott a mai mérkőzésre rendesen felkészülni. Éppen ezért ma nem volt megfelelő csapatunk, sem hátul, sem elől.

Nem az első eset

Bár Dárdai vezetésével a Hertha jó ideje nem szenvedett ennyire komoly arányú vereséget, 1091 nappal korábban, 2016. április 3-án a Mönchengladbach is 5-0-ra nyert a berliniek ellen. Ez a két mérkőzés számít a magyar vezetőedző karrierjének legfájóbb különbségének.

Dárdai úgy véli, a fizikai fáradtság mellett mentálisan sem volt kellőképpen felkészült a csapata.

A csapat hangulata nem volt teljesen rendben. Szerintem a játékosok úgy érezték, hogy semmi sem megy hátul, és semmi sem megy elől. A végeredmény lehetett volna akár 8-0 is, szóval nem panaszkodhatunk.

A magyar edző a hivatalos sajtótájékoztatón már nem is volt hajlandó részletekbe menően elemezni a látottakat.

– Fájó, hogy ilyenekről kell beszélnem a sajtótájékoztatón. Szeretnék hazamenni, kialudni magam és átgondolni a történteket anélkül, hogy megbántanék valakit, vagy olyat mondanék, ami nem helyénvaló. Megtanultam már, hogy az ilyen helyzetekben higgadtnak kell maradni, úgyhogy inkább befogom a számat, és csak annyit mondok, egy erős Lipcsét láthattunk ma.

A Lipcse nagy arányú győzelme a Hertha ellen egyébként nem számít szokatlan dolognak: a két csapat elmúlt 5 találkozójából 4-et megnyertek Gulácsiék, mindegyiket legalább kétgólos különbséggel.