Csütörtökön kezdi meg a felkészülését a tavaszi szezonra a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, amely tizenhét fordulót követően jelenleg a nyolcadik helyen áll a Bundesligában. A magyar tréner a bzberlin.de honlapnak adott interjújában beszélt arról, hány ponttal lenne elégedett az idény hátralévő részében, valamint kitért a Magyarországon töltött ünnepi időszakra is.

Ha szereznénk még 24 pontot és úgy 48 egységgel végeznénk, azzal elégedett lennék – kezdte Dárdai, majd elárulta, mi lesz számára a következő fél év fénypontja. – A Bayern München elleni kupameccs kiemelt jelentőségű lesz, telt ház előtt esélyünk lesz arra, hogy hatalmas meglepetést szerezzünk.

Dárdai hozzátette, személyes célja, hogy továbbra is motivált maradjon a 2019-es évre és sikeres munkát végezzen a berlinieknél. A játékosokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy az ünnepek alatt nem kényelmesedtek el, nagyon jó fizikai állapotban vannak.

Fárasztó volt, sok rokont kellett meglátogatni, akik mérgesek lettek volna, ha megfeledkezünk róluk – majd kitért Dárdai az ünnepekre. – A házunkba minden nap jöttek vendégek, jó volt egy kis távolságot tartani a Bundesligától. A fiaimmal fociztam is édesapám szülővárosában, természetesen mi nyertünk, de a mai napig fáj mindenem.

A Hertha január 13-án egy felkészülési tornán vesz részt Düsseldorfban, majd egy héttel később a Nürnberg otthonában folytatja a német pontvadászatot.

Dárdai a fiaival együtt nyert kispályás tornát az édesapja emlékére