Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Jürgen Klinsmann vezetőedző kinevezését követően a teljes szakmai stáb lecserélődött a német élvonalbeli Hertha BSC-nál, így Petry Zsolt kapusedző helyére a korábbi német válogatott klasszis, Andreas Köpke érkezett. A megállapodás értelmében azonban Köpke csupán télig marad, januárban ugyanis visszatér a felnőtt válogatotthoz, hiszen eredetileg a Német Labdarúgó Szövetséghez köti a szerződése.

Ezzel kapcsolatban pedig a Tagesspiel felvetette Klinsmannak, hogy visszatérhet-e a szakmai stábba a magyar kapusedző, amire a német tréner egyértelmű választ adott.

Nem, ez a lehetőség nem áll fenn

– mondta az edző, aki mindenképpen megpróbálja elérni a szövetségnél, hogy Köpke tovább maradhasson a Herthánál, hiszen a válogatott legközelebb csak márciusban lép pályára.

A Bild továbbá megjegyzi Petryvel kapcsolatban, hogy a szezon végéig még szerződés köti őt a berliniekhez, az utánpótlásban dolgozhat tovább, ám a következő hetekben tárgyalásokat folytathatnak majd a jövőjéről.

Akárcsak a kapusedző távozásakor, úgy ezúttal is emlékeztetnek a német lapok arra, hogy korábban Petry Klinsmann fiának, Jonathannak a hozzáállását kritizálta.

– Az hiszi, hogy csak a képességeivel előre juthat, de ezt kemény munkával kell párosítani. E nélkül nem megy” – mondta akkor Petry.