A Bild napilap szerint a Német Labdarúgó-szövetség felszólította a Hertha vezetőedzőjét, Jürgen Klinsmannt és a berliniek vezetőségét, hogy mutassák be a tréner érvényes edzői papírjait, ez azonban ez eddig nem történt meg.

Klinsmann, aki játékosként világ- és Európa-bajnokságot nyert, 2000 júniusában szerezte meg a licencet a német szövetség tanfolyamán, azonban ezt háromévente meg kell újítani, ehhez pedig szükség van további 20 órányi továbbképzés igazolására.

Amikor november végén Berlinbe repültem, nem gondoltam volna, hogy szükségem lesz az edzői licencemre és a továbbképzési igazolásokra, mivel még nem tudtam, hogy én leszek a Hertha edzője – kezdte a Bildnek az 55 éves szakember – A fiókomban van valahol Kaliforniában. Meg fogjuk találni a dokumentumokat, már elküldtem e-mailben a szövetségnek azokat a dolgokat, amelyekre szüksége van. Minden rendben van, nincs probléma.

A Hertha-tréner ügyében egy másik német lap, a Kicker megszólaltatta Tobias Hauptot, a DFB Akadémia vezetőjét.

A papírjai lejártak, azonban tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt években Mexikóban és Brazíliában is részt vett képzéseken. Csak arról van szó, nem figyelt oda a dokumentumra – jelentette ki Haupt.

A Hertha január 19-én, vasárnap hazai pályán a Bayern Münchent fogadja a tavaszi nyitányon. Amennyiben addig nem érkeznek meg Klinsmann papírjai az Amerikai Egyesült Államokból, akkor a jelenlegi másodedző, Alexander Nouri veheti át a helyét a kispadon, minden bizonnyal egy meccs erejéig.

Király 43 évesen, Dárdai góllal vette ki a részét a teremtorna-sikerből